Po zimě se vždy těším na čerstvou pažitkou utrženou přímo ze záhonu.
A protože jsem na jednom blogu četla, že fialky jsou jedlé,
nedalo mi to a spolu s pažitkou přináším i fialky.
Nesmím zapomínat, že jíme i očima.
Pomazánka je velmi jednoduchá a u nás v tomto období oblíbená.
Tvaroh osolím a přimíchám nasekanou pažitku. To je vše.
Někdy k tvarohu přidám lučinu a někdy zase nadrobno nasekanou cibulku.
Fialky se opravdu snědly. :-)
Užívejte si víkend.
Jarka
My tu na Slovensku jeme skôr bryndzovú pomazánku s pažitkou. Aby to bolo ľahšie, tak dávame ešte masielko. A fialky sú naozaj jedlé, ale musia byť tie voňavé. Nie "divé". Pekné fotky.
OdpovědětVymazat