pátek 18. prosince 2015

Bulgur pšeničný




Donedávna jsem vůbec neměla ponětí, co bulgur je. 
Bulgur se vyrábí z nalámaných pšeničných zrn. 
Dalo by se říci, že se jedná o potravinu podobnou kuskusu, 
ale bulgur má větší zrníčka, je chutnější a zdravější.
Zaujal mě, protože jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, 
proto pokud potřebujete uvařit za pár minut, tak bulgur je skvělá volba. 
Je vhodný do stejných receptů, kde je pro nás obvyklá rýže nebo kuskus.
Půlkilovku koupíte za 36 -39,-Kč

Snadná příprava:
1 díl bulguru vmícháme do 2 dílů vroucí vody
osolíme
vaříme asi 2 minuty
a poté necháme pod pokličkou dojít

Pak už je jen na vás, jestli smícháte se zeleninou nebo masem.


 Má vysoký obsah vlákniny, hořčíku, fosforu a železa.
Příznivě působí na nervovou soustavu.

Třeba si ho také oblíbíte a zařadíte do svého jídelníčku jako já. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat