Donedávna jsem vůbec neměla ponětí, co bulgur je.
Bulgur se vyrábí z nalámaných pšeničných zrn.
Dalo by se říci, že se jedná o potravinu podobnou kuskusu,
ale bulgur má větší zrníčka, je chutnější a zdravější.
Zaujal mě, protože jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá,
proto pokud potřebujete uvařit za pár minut, tak bulgur je skvělá volba.
Je vhodný do stejných receptů, kde je pro nás obvyklá rýže nebo kuskus.
Půlkilovku koupíte za 36 -39,-Kč
Snadná příprava:
1 díl bulguru vmícháme do 2 dílů vroucí vody
osolíme
vaříme asi 2 minuty
a poté necháme pod pokličkou dojít
Pak už je jen na vás, jestli smícháte se zeleninou nebo masem.
Má vysoký obsah vlákniny, hořčíku, fosforu a železa.
Příznivě působí na nervovou soustavu.
Třeba si ho také oblíbíte a zařadíte do svého jídelníčku jako já. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat