Červená řepa je v těchto podzimních dnech účinný a přitom levný pomocník proti celkovému poklesu imunity.
Řepa a jablka je moje oblíbená kombinace. Jablka dodají řepě skvělou chuť,
tím se pro mě salát stává lahodnější. :-)
Recept:
Na salát jsem měla 6 malých červených řep
3 jablka
1 malý bílý jogurt
1-2 lžíce majolky
sůl
křen
Řepu neoloupanou uvaříme, vychladlou očistíme a nahrubo nastrouháme.
Přidáme jablka, opět nastrouhané nahrubo.
Jogurt, majolku a křen si můžete dát podle své chuti.
Křen je nastrouhaný na jemném struhadle.
Víte že,....
řepa je vysoce zásaditá a jako taková je schopna potlačovat viry a bakterie.
Je-li správně pěstována, obsahuje dostatek selenu a dalších minerálů, a tak se stává zásobárnou přírodních látek prospěšných našemu tělu a též i bránící vzniku rakoviny.
Také zbavuje mozek jedovatých kovů, například hliníku.
Červená řepa proti rakovině.
Šťáva se doporučuje jako prevence a součást léčby rakovinného bujení.
Užívají se až 3 menší skleničky denně. Na prevenci stač 1 sklenička jednou až dvakrát týdně.
Pozor!
Pokud trpíte například cukrovkou nebo ledvinovými kameny, měli byste si při konzumaci řepy dát pozor, jelikož obsahuje větší množství cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat