čtvrtek 29. října 2015

Dýňová polévka...

       
                                                                                 ... z Hokaido.



Dýně nedlabeme, ale dýňový dlabanec si rádi dáme.
Ve středu se manžel postavil do kuchyně a uvařil výbornou lehce pikantní polévku.


Snad každý má svůj osvědčený recept, u nás to bylo takto:

1 dýně Hokaido
1 česnek (stroužek) - ochutnala jsem a potají šoupla ještě jeden :-)
1 cibule
1 litr zeleninového vývaru (Pavel uvařil poctivý, mrkev, celer, petržel)
olej, sůl, pepř, chilli


Dýni rozkrojíme, vydlabeme ( óóó, tak teď jsem zjistila, že i my dlabeme dýni ).
Nakrájíme na kostky, které osmahneme na cibulce. Osmaženou dýni dáme do zeleninového vývaru a vaříme 20 min. i se zeleninou.
Vše rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme, sůl, pepř, chilli paprička, česnek.

Podáváme s opraženou houstičkou.

Pavli, už se těším, co dalšího nám uvaříš!

                                                                                             Dýním zdar.
                                                                                                                   
                                                                                                  


1 komentář: