... z Hokaido.
Dýně nedlabeme, ale dýňový dlabanec si rádi dáme.
Ve středu se manžel postavil do kuchyně a uvařil výbornou lehce pikantní polévku.
Snad každý má svůj osvědčený recept, u nás to bylo takto:
1 dýně Hokaido
1 česnek (stroužek) - ochutnala jsem a potají šoupla ještě jeden :-)
1 cibule
1 litr zeleninového vývaru (Pavel uvařil poctivý, mrkev, celer, petržel)
olej, sůl, pepř, chilli
Dýni rozkrojíme, vydlabeme ( óóó, tak teď jsem zjistila, že i my dlabeme dýni ).
Nakrájíme na kostky, které osmahneme na cibulce. Osmaženou dýni dáme do zeleninového vývaru a vaříme 20 min. i se zeleninou.
Vše rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme, sůl, pepř, chilli paprička, česnek.
Podáváme s opraženou houstičkou.
Pavli, už se těším, co dalšího nám uvaříš!
Dýním zdar.
Taky ji vařím - ráda a často :-)
OdpovědětVymazat