Z dětství si pamatuji, že jakmile začala salátová sezóna, měli jsme pokaždé salát s mlékem. Ale naše babička si připravovala salát jinak a to se slaninou. Připadalo nám to zvláštní,
ale vyzkoušeno a nyní jednině se slaninkou. Mňam!
Sladkokyselá zálivka: Asi do 0,5 l přidáme 3 lžíce cukru, 2 lžíce octa a 1 lžičku soli. Poté ochutnám a přidám podle chuti buď sůl nebo cukr či ocet.
Zálivka musí být sladkokyselá.
Salát vložím na talíř a přeliji zálivkou.
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvičce. Po přidání slaniny salát ihned podáváme.
Pozor, slanina by neměla být moc horká, aby salátové listy nepovadly.
Žádné komentáře:
Okomentovat